|   Echipa   |   SFB în Media   |   Contact   |  
 |   Donează online   |   Directionează 2%   |

365 pentru EDUCAȚIE

Radiografie emoțională

Scrisul face bine, atunci când ai o problema importantă cu care te confrunți, care sapă adânc în ființa ta și pe care nu vrei să o discuți cu nimeni din teamă să nu fii judecat, înțeles sau poate chiar CRITICAT!

De multe ori am redescoperit că o simplă coală de hârtie poate fi cel mai bun confident și ascultător, care „suportă” toate trăirile mele, fără sa emită nicio judecată. Ea este total imparțială și obiectivă.

Scrisul este pentru mine cea mai sigură metodă de a ajunge de la haos și confuzie la claritate mentală, focus și soluții.

Îmi amintesc de o situație când am avut o discuție mai aprinsă cu soțul meu. Totul a început de la un nimic, dar a degenerat rapid într-un conflict, în care am aruncat multe cuvinte taioase, care au creat suferință pe termen lung.

După ce m-am liniștit, furtuna emoțională a trecut, am început să mă simt vinovată pentru că la furie și nervi am spus cuvinte pe care nu le credeam cu adevărat, care au rănit iar în final nu mă simțeam deloc „eliberată”, ci mai degrabă încărcată, pentru că era ceva în fundal ce mă supăra, dar nu puteam defini cu exactitate și pe deasupra am fost mult prea dură în discuție, fără niciun rezultat real.

Pur și simplu am căzut în capcana furiei și a mâniei rănind astfel pe omul pe care l-am ales să îmi fie soț și să îi ofer dragostea mea.

Abia în momentul în care am pus totul pe o foaie de hârtie albă, am putut să văd negru pe alb, cu multă luciditate și claritate că totul a pornit de la o „banalitate” dar care pentru mine la nivel subconștient a declanșat o adevarată furtună emoțională, încărcată de reproșuri, acuze, învinuiri.

Doar cu ajutorul scrisului, care mi-a oferit obiectivitatea de care aveam nevoie, am putut să conștientizez care era cu adevărat problema reală care mă supăra.

Scrisul e ca o radiografie care te ajută să vezi lumea ta interioara în profunzime.

Când furia e mai puternică decât o minte limpede, iar cuvintele mai tăioase ca săbiile, șansele să ai o comunicare reală și eficientă scad dramatic, alături de șansa de a rezolva conflictele de la rădăcină.

Acela a fost unul din momentele importante în care am realizat cât de mult bine face scrisul.

Mi-am promis ca inainte de orice discuție importanta să îmi fac propria radiografie a trăirilor și sentimentelor mele prin scris, pentru ca atunci când am șansa reală de a comunica să nu o irosesc cu emoții toxice, care de cele mai multe ori sunt doar vârful aisbergului.

De când am aplicat această metodă, relația noastră a crescut și s-a îmbunătățit, oferindu-mi o comunicare reală care să ne ajute să găsim soluții la provocările cu care ne confruntăm. Pur si simplu nu ne-am mai pierdut timpul cu certuri care ajungeau la suprafață, pentru ca scrisul mă ajută să realizez obiectiv care e problema reală pe care e important să ne concentrăm pentru a găsi soluții.

Scrisul face bine pentru că te ajută să pătrunzi în lumea ta interioară, îți dă ocazia să îți trăiești și să îți „consumi” pe hârtie toate emoțiile iar in final să ajungi la propriul izvor de înțelepciune.

Pentru mine scrisul a devenit instrumentul preferat de auto-dezvoltare, auto – reflexie, auto – analiză care mă ajută să evoluez zi de zi și să fiu un om mai bun!

Atunci când ești trist, încearcă pentru 30 de minute să scrii fără întrerupere tot ceea ce îți trece prin cap, aplică tehnica free-writing și sunt sigură ca la finalul celor treizeci de minute vei vedea lumea dintr-un alt unghi, mai bun!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.