|   Echipa   |   SFB în Media   |   Contact   |  
 |   Donează online   |   Directionează 2%   |

365 pentru EDUCAȚIE

Se poate. Totul e să vrem

În fiecare zi observăm oamenii din jurul nostru. Unii veseli, zâmbitori, prietenoși, alții morocănoși, grăbiți, triști, îngândurați.

Se spune că ne naștem la fel… Și totuși, ne deosebim atât de mult.

Îi observăm cum mănâncă, cum se comportă, cum vorbesc și de fiecare dată facem o constatare. Doar o constatare, pentru că nu e corect să judecăm. De la simplul gest, banal de altfel, al ridicării de la masă și al așezării scaunului la loc, de la a nu vorbi cu gura plină, la țipatul în public sau vorbitul tare în mijloacele de transport… TOATE ȚIN DE EDUCAȚIE.

Ce bine ar fi să întâlnim în jurul nostru doar oameni educați, calmi, zâmbitori, relaxați! Hai să ne imaginăm cum ar fi o zi ca asta!

De ce nu facem în fiecare zi un exercițiu de câteva ore, gândindu-ne la respectarea regulilor de bun simț. Bune maniere, calm și zâmbet. Dacă am încerca să transmitem copiilor noștri că cele mai de preț valori ale noastre sunt legate de educație, lumea ar fi mai bună!

Educația dată de învățătură consider că este și ea foarte valoroasă, dar mă întorc la baza primilor ani care ne determină de fapt felul în care trăim pe pământ. Personal, îmi place mult compania oamenilor culți, învățați, dar apreciez enorm persoanele simple, care nu sunt neapărat școlite în mari universități, au bun simț, maniere, calm și mult zâmbet pe chip.

Continui să susțin vehement că simplitatea, normalitatea, bunul simț și educația primilor ani sunt valorile cele mai mare ale noastre.

Învelite în multă iubire.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.