Educația, poartă spre evoluție
Educația este baza civilizației, evoluției și bunăstării pe toate dimensiunile vieții (personal, profesional, social și relațional).
De când ne naștem avem conținute la nivel genetic anumite informații, pe care prin educație, instruire și disciplină le activăm și devin parte din manifestarea noastră ca ființe.
Rudolf Steiner spune foarte frumos într-o conferință cum că: „prin instruire activăm voința divină”.
Astfel educația este motorul prin care activăm informațiile de la nivel genetic care țin de creșterea, dezvoltarea stării de bine și de creație a noastră. Pentru a manifesta o stare cel mai important este să știi. Cu cât știi mai multe cu atât abolești mai multă ignoranță. Pentru a ști ai nevoie de educație, de instruire adică de efort cognitiv, volitiv și creativ.
Cercetările din neuroștiință din ultimele două decenii deschid o viziune extraordinar de importantă asupra fenomenului educației. Prentru ca ceva să fie însușit e nevoie de 21 de zile de atenție și concentrare, pentru a crea noi conexiuni neuronale care te ajută să-ți transformi mintea.
Mintea este produsul creierului și se formează cu ajutorul conștiinței.
Pentru a trăi cât mai conștient ai nevoie de educație, ai nevoie să știi cum să fii conștient, cum să nu calci pe demnitatea cuiva și cum să aduci frumosul în materie.
De-a lungul carierei mele profesionale am putut observa diferența dintre un om cu educație și unul fără educație.
Astfel cel lipsit de educație se vede doar pe el, doar nevoile sale de supraviețuire și de acumulare, nu poate accesa proiecte și viziuni în care să fie parte implicată pentru bunăstarea societății și a mediului înconjurător.
Atunci când omul are educație dezvoltă atitudini interioare prin care: are grijă de sine (se iubește pe el), știe cum să contribuie la bunăstarea semenilor și a culturii în care s-a născut, știe cum să aducă la suprafață creațiile proprii astfel încât, să contribuie la evoluția sa, a omenirii și a mediului înconjurător.
Prin cunoaștere și educație oamenii pot privi dincolo de materie, adică accesează fenomenele subtile ale ființei, la procese profunde de gândire, la introspecție și empatie la integrare personală și armonie relațională. Cu drag din cunoaștere și iubire pentru educație și împlinire.