|   Echipa   |   SFB în Media   |   Contact   |  
 |   Donează online   |   Directionează 2%   |

365 pentru EDUCAȚIE

modele și MODELE

Holtei potenți (financiar, că restul e mai puțin important) vânați de fete fără circumvoluțiuni, dar cu adaos generos de botox și silicon prin părțile esențiale, fotomodele care sunt „decât” bune și în rest moloz, întuneric, beznă, la care tânjesc bărbați mai mult sau mai puțin însurați, mai mult sau mai puțini celebri, dar neapărat mai mult (și niciodată mai puțin) cu bani și cel mai adesea cu mulți ani, vedete și staruri meteorice venite de pe cine știe ce centură, care se împart și se despart cu aceeași ușurință cu care-și schimbă costumele în culise, prinți și prințese aduși de prin cine știe ce cort, arțăgoși, extrovertiți, oricând gata să spele toate rufele adunate de mai multe generații în fața tuturor, „băieți deștepți” și muieri și mai deștepte cu contracte prenupțiale „beton” din care amândouă părțile au câte ceva de câștigat la previzibila despărțire când totul se împarte. Asta vedem de cele mai multe ori la televizor. Pe orice frecvență. Ăsta e modelul de familie pe care îl flutură prin fața noastră toate canalele media. Și-n timpul ăsta, familia (adevărata familie, nu cea de succes) suferă tăcut și își pierde rostul într-o societate care nu o apără, ba dimpotrivă. Milioane de părinți plecați în lume să muncească pentru o răsplată corectă, cu gândul la viitorul unor copii lăsați în grija bunicilor, vecinilor, televizorului, copii care în viitor nu vor ști prea bine ce înseamnă cu adevărat o familie. Și alte milioane de părinți rămasși aici să lupte cu toate piedicile și capcanele unor politicieni nepăsători sau aroganți și ei la rândul lor „modele de succes”.

Nu cred în convenabila fatalitate mioritică ce revine aproape obsesiv ca scuză jalnică atunci când, cu coada între picioare și cu o porție zdravănă de cenușă turnată în creștet spunem: „Asta e! N-avem ce face!” NU! Avem ce face! Atâta vreme cât încă avem dascăli extraordinari, familii frumoase cu valori sănătoase, oameni fabuloși care ne pot impresiona, copii doldora de talent, imaginație și minte brici și mai presus de toate bun simț, avem ce face! Aici sunt MODELELE!

Aveți în față o carte cu 365 de posibile modele. În fiecare an, alți 365 de oameni ar trebui să se alăture primilor 365. Iar după un număr de ani, vor fi destule modele de la care să pornim.

Pentru mine au fost mama, tata, Raluca, sora mea, doamna învățătoare Faur, Olga Tudorache, Sanda Manu, Radu Anton Roman și cu siguranță vor fi mulți alții…

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.