|   Echipa   |   SFB în Media   |   Contact   |  
 |   Donează online   |   Directionează 2%   |

365 pentru EDUCAȚIE

Educația, „genunchele” lui Ahile

Am o fată de 7 ani și simt în permanență pe propria-mi piele ce înseamnă școală în ziua de azi. Primul șut din partea „sistemului”  l-am primit când Smaranda trebuia să între în clasa 0. Am descoperit că o școală bună și relativ aproape își ținea cei mai mici elevi în vestiarele sălii de sport. Da, copiii erau înghesuiți acolo unde în mod normal se schimbă sportivii. Am zis pas și am continuat căutările.

Am găsit cu greu o școală relativ în regulă, însă era așa de departe încât Smaranda ar fi trebuit să stea în mașînă cam două ore zilnic. În fine, după discuții și calcule, am dat-o pe fiica mea la o școală privată. Încă nu-mi este clar dacă am făcut o alegere bună. Eu sper că da. Copilul învață, este vesel, și-a făcut prieteni și, foarte important, se duce cu mare drag la școală. Sunt oarecum speriat de viitor pentru că vor urma alegeri și mai dificile atunci când Smaranda va crește: gimnaziu, liceu, facultate. Viitorul nu sună prea bine în condițiile în care șefii învățământului par să aibă din ce în ce mai puțină legătură cu domeniul pe care-l conduc.

Este clar că România are nevoie de investiții considerabile in sănătate, justiție, infrastructură, servicii, cam peste tot…Toate acestea se vor schimbă-n bine DOAR  după ce școala va scoate oameni mai pregătiți și mai adaptați vremurilor. Educația este deci vulnerabilitatea cea mai mare a societății noastre, „genunchele” lui Ahile, cum îmi imaginez că ar spune actualul ministru al învățământului…

1 Response

  1. Dan ILINCA

    D-le Petrisor. Se vede ca ati absentat de la lectiile de anatomie. Il va dure tot ceva articular numai ca la cativa metri de cot. Pe el si pe semeni. In rest noi va trebui sa educam pe ai nostri copii pentru ca altii nu doresc.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.