|   Echipa   |   SFB în Media   |   Contact   |  
 |   Donează online   |   Directionează 2%   |

365 pentru EDUCAȚIE

Scrisul, BIG BANG-ul omenirii

Scrisul este cea mai importantă invenție a omenirii. A durat sute de mii de ani ca omul să evolueze și să ajungă la acest punct de cotitură, în care să transmită informații exacte generațiilor următoare. Omenirea nu putea să evolueze la actualul nivel tehnologic fără posibilitatea ca specia umană să își scrie și să-și citească propriile descoperiri științifice, care au fost lăsate de strămoși. Prin așternerea gândurilor, ideilor și descoperirilor omenirea a reușit să transmită informații prețioase următoarelor generații și să nu mai repete greșelile făcute de predecesorii noștri.

Oamenii au putut să construiască lucruri mărețe doar colaborând și cu ajutorul cărților.

Asemenea picturii, scrisul este o escapadă a minții umane din realitate. Orice persoană poate să se refugieze din muncă și treburile zilnice, devenind orice își imaginează. Poate să călătorească unde își dorește, lumea în lung și-n lat, poate să experimenteze situații și emoții inedite și să învețe despre diferite domenii și din experiența altora. Uneori cititul gândurilor altora poate ține loc de medicament când cineva este trist. Citind o carte, oricine uită de grijile cotidiene.

Scrisul de mână constituie un bine deoarece acesta activează zone ale creierului mai mult decât cel redactat de o tastatură implicând mai multe abilități cognitive. Mai mult, scrisul contribuie la citirea fluentă, activând percepția vizuală a literelor.

Scrisul este autostrada sufletului, deoarece toate gândurile, sentimentele, amintirile și credințele sunt redate acolo. Exprimarea gândurilor pe hârtie este unul din cele mai importante instrumente pentru a reuși în viață și de a obține ceva diferit.

Pentru fiecare om, scrisul este o parte importantă din viață, chiar dacă este la școală, la muncă, un hobby sau într-o convorbire personală. Spiritul nostru este ceea ce ne face speciali pe fiecare dintre noi, deși s-a spus că suntem egali, fiecare este unic în felul lui.

Așternerea cuvintelor pe hârtie este o expresie a eului nostru interior și eliberează mintea oferind o claritate a gândurilor. Scrisul creează simbioza dintre un scriitor cu un cititor conectându-l la aceleași gânduri, idei și chiar la împărtășirea acelorași opinii.

Ionuț Alexandru Budișteanu

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.