|   Echipa   |   SFB în Media   |   Contact   |  
 |   Donează online   |   Directionează 2%   |

EDUCAȚIA ARE PUTEREA SĂ FACĂ LUMEA MAI BUNĂ!

Scriem pentru Educație

Înainte de toate a fost Cuvântul. Și de la cuvânt vrem să pornim și noi pentru a construi o lume mai bună. Vrem să îi redăm cuvântului scris puterea de a schimba lumi și mentalități, de a uni oamenii și faptele bune. Aşa că vom dezvolta unul dintre cele mai importante proiecte de educație din ultimii ani, pornind de la cuvinte.

Campania națională „Scrisul face bine” provoacă 365 de personalități din lumea literară, artistică, politică sau financiară, profesori, jurnaliști, judecători, profesioniști în domeniile lor, să scrie pentru educație. Gândurile lor puse pe hârtie vor forma prima enciclopedie a valorilor atât de necesară societății românești.

Autorii ne oferă cuvântul scris, iar noi, echipa „Scrisul face bine” îl dăm mai departe, prin intermediul platformei www.scrisulfacebine.ro, dar și în cadrul conferințelor și întâlnirilor cu publicul nostru (elevi, studenți, profesori, părinți, bunici).

Ne dorim să motivăm oameni, să încurajăm ideile bune și să facilităm implementarea proiectelor educaționale eficiente care, în mod obișnuit, nu ar avea acces la fonduri. Cu alte cuvinte, „să facem bine”.

Facem echipă pentru Educație

365 de personalități vor scrie despre educație, despre valori, despre profesori adevărați și școală. În fiecare zi, timp de un an, veți găsi articolele acestora, în fiecare zi un autor diferit, pe site-ul nostru.

La sfârșitul campaniei vor fi incluse într-un manuscris – primul de acest gen, cu 365 de autori. Vom coagula astfel cea mai numeroasă și puternică echipă în slujba educației.

„Scrisul face bine” va fi prima platformă online dedicată exclusiv educației și culturii, un manual online al valorilor. Și vom demonstra că scrisul nu este un element static, ci că o pagină cu sentimente și gânduri frumoase poate deveni un creator de oportunități. Vom crea dezbateri itinerante în toată țara, în locuri greu accesibile, în școli și biblioteci, în piețe publice. Ne dorim ca personalitățile implicate în proiect, formatori de opinie, să nu rămână doar o semnătură sau o imagine de la televizor. Ne dorim ca valorile noastre, în carne și oase, să ajungă în diferite locuri din țară și să inspire fapte bune.

SCRISUL FACE BINE ÎN MANUSCRIS

scrisul-face-bine-SCRISUL-FACE-BINE-ÎN-MANUSCRISNostalgici sau doar iubitori ai scrisului. Oricum doriţi să ne numiţi, o provocare în proiectul nostru este realizarea, la finalul acestui program, a unui manuscris. Toate cele 365 de articole, scrise de mână, vor fi adunate într-o lucrare inedită care va face parte din diferite expoziții de profil, va fi itinerată în cadrul târgurilor de carte și expozițiilor de artă, va merge în muzee și școli.

Opera a sute de autori pe care i-a unit între aceleași coperte dorința de a face bine și convingerea că „Scrisul face bine” va deveni simbolul demersului nostru și va căpăta valoare istorică.

scrisul-face-bine-obiective-01 Realizarea primului manuscris românesc cu 365 de autori

scrisul-face-bine-obiective-01Publicarea cărții Scrisul face bine pentru partenerii din campanie